3D erstatter fotograf

PRODUKTET

CUBI reolen er et system bestående af 3 størrelse kuber som kan sammensættes valgfrit. Der er en række forskellige farver og finér overflader til kuber samt mode-farver til låger og skuffefronter. CUBI reolen kommer færdigsamlet fra fabrikken. Dermed har vi fastlagt konceptet og hvordan ser det så ud?

MARKEDSFØRING

For at markedsføre dette reolsystem måtte man udarbejde en række salgs-opstillinger for at præsentere systemet. Det var ikke nok blot at vise de forskellige komponenter, der skal inspiration til! For at skabe denne inspiration har designeren Rikke Frost lavet en serie forskellige opstillinger, der viser både reol på sokkel, på gulv samt væghængte udgaver.

Visualisering via 3D

Da disse opstillinger skulle gøres til en realitet stod valget mellem at producere opstillingerne og lade fotografen gøre arbejdet, eller skabe troværdige visualiseringer via 3D rendering. Valget faldt på 3D rendering og her begyndte vores proces med klargøre de enkelte system moduler, farve-prøver samt modellering af et staffage og regi bibliotek.

Tanken har været at lave et virtuelt studio som gav mulighed for at lege med de forskellige muligheder systemet giver samt ‘style’ opstillingerne både farve og regi mæssigt. Dette metode sikrer et ensartet udtryk hver gang, da det virtuelle studie aldrig ændrer sig. Man kan altså genskabe et billede 100 % eller vise samme opstilling men f.eks. i andre farver.

Det udarbejdede materiale skaber hele grundlaget for markedsføringen af CUBI reolen. Billederne bliver altså brugt både i trykte reklamer og brochurer samt online på webshoppen www.inroom.dk. Der er med dette projekt skabt et stærkt fundament for videre udvikling og med få resurser og meget kort reaktionstid kan der skabes nye udtryk til inspiration, ligeså når der introduceres nye farver eller systemændringer.

Man skal ikke undervurdere fordelen ved at have et stort bibliotek af staffage. Vi har naturligvis i forvejen et stort lager, men det er også muligt at skabe nyt blot ud fra nogle gode billeder og proportioner. Altså en henvisning til en webshop er i de fleste tilfælde nok info til os, om hvordan et givet skal formgives i visualiserings øjemed.

Den avancerede renderingsproces involveret i produktionen af high-end visualiseringer, kræver avanceret software og kraftigt hardware. Ved udarbejdelse af højt opløselige billeder, kan et enkelt billede sagtens tage 2-3 timer at rendere, når hele server rummet kører på fuld kraft. Det er derfor en faktor i en sådan produktion da en stor mængde billeder kan få dagevis af leveringstid, blot grundet teknik. Billederne skal beregnes først.

MERVÆRDI

Det værdifulde for INROOM i denne løsning er bl.a. : Let tilgang til ensartet markedsføringsmateriale, høj visuel kvalitet uden brug af fotograf og fysisk studie, stor fleksibilitet, genkendelighed for kunderne, visualisering på højt niveau der synliggører løsningen.